företagsnaprapat

Företagsnaprapat

För att se till att ens personal mår bra och kan arbeta utan sjukdagar pga värk är ett bra sätt att erbjuda dem naprapatbehandling på plats. Ett företag som erbjuder rekond bil valde att varje vecka ha en dag där en naprapat kom på besök och de anställda fick boka in sig för en behandling. Detta resulterade i en gladare personal som orkade mer under dagarna.

Stillasittande eller fysiskt arbete?

Ofta tänker man att det är stillasittandet som gör att man får ont i ryggen. Däremot så finns det även bland de som arbetar fysiskt ofta flera som har ont i ryggen eller kroppen. Detta kan bero på fel arbetsställning men även på att man helt enkelt använder kroppen mycket och blir sliten i vissa delar. Detta behöver inte innebära att man har en skada utan att man helt enkelt behöver bygga upp kroppen för att orka med påfrestningen av det fysiska arbetet.

När man genomför en rekond på bil så behöver man krypa runt i bilen och ibland stå i mer eller mindre konstiga ställningar för att komma åt på alla platser i bilen. För att kunna göra detta behöver man rörlighet och styrka för att kunna stå statiskt. Därför ger naparapaterna inte bara direkt behandling för den onda ryggen eller kroppen utan även program för rörlighet som de anställda ska göra hemma på egen hand. Det är enkla rörelser så att alla kan göra detta i sitt hem utan att behöva uppsöka ett gym. Du kan behöva några enkla gummiband eller en boll till exempel men inte någon större utrustning.

Friskvårdsbidrag

Nästa steg för att få personal med en frisk tålig kropp är att erbjuda dem friskvårdsbidrag och uppmuntra dem till att använda detta till träning för att stärka kroppen.

En behandling för den onda ryggen är ibland en nödvändighet för att slippa värk för stunden och för att kunna börja röra på sig. Vill man däremot undvika att värken kommer tillbaka är det viktigt att man stärker sin kropp och ökar rörligheten.